Ακαρνανικά Νέα

Τα ζυμαρικά al limone, είναι ένα εμβληματικό πιάτο του Ιταλικού Νότου.

Υλικά:
● 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 ή οποιοδήποτε ζυμαρικό σας αρέσει
● 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
● 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
● 150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
● χυμό από 2 λεμόνια
● ξύσμα από 1 λεμόνι
● 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
● μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
● 4 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
● αλάτι
● φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την βάζουμε στη φωτιά.
2. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα σπαγγέτι.
3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν al dente (2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία).
4. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, και τα αφήνουμε προς στιγμή στο σουρωτήρι.
5. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τη 1 κ.σ. βούτυρο στην ίδια κατσαρόλα.
6. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για περίπου 4-6 λεπτά.
7. Ανακατεύουμε προσέχοντας μην καεί.
8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
10.Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, 50 γρ. από την τριμμένη
παρμεζάνα, το ξύσμα από το λεμόνι, τα ψιλοκομμένα φύλλα
βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά.

  1. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη τριμμένη
    παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση!!!